top of page

REUMATHERAPIE

senior Therapy

WAAR BIJ KAN
REUMATHERAPIE HELPEN?

Reumatherapie wordt gegeven door een oefentherapeut Cesar/Mensendieck, die na de HBO opleiding een verdiepende opleiding heeft gevolgd tot reumatherapeut.

 

Reumatherapie is gespecialiseerde oefentherapie gericht op het begeleiden en behandelen van mensen met een reumatische aandoening. De behandeling wordt aangepast aan de ernst van de klachten en /of beperkingen en wordt afgestemd op de individuele hulpvraag en wensen van de cliënt. 

 

Afhankelijke van de hulpvraag en wensen, kan de behandeling bestaan uit oefeningen om soepel te blijven en spieren goed te laten doorbloeden. Of uit houding- en bewegingsadvies, tips voor het sporten en ontspannen. Maar kan ook bestaan uit begeleiding en coaching in het leren omgaan met de reumatische aandoening en het re-integreren of handhaven van uw werkzaamheden.

 

De reumaoefentherapie  valt onder oefentherapie Cesar/Mensendieck en wordt vergoed uit de aanvullende zorgverzekering. 

 

Waarbij kan reumatherapie helpen? 

U kunt bij Dynamiek Oefentherapie terecht met onder andere de volgende reumatische aandoeningen:

  • fibromyalgie

  • reumatoïde artritis

  • axiale spondyloartritis (ziekte van Bechtrew)

  • artrose 

  • overige reumatische aandoeningen

Meer weten

Wilt u weten of reumatherapie u kan helpen, neemt u dan contact op met Petra Stoel. 

U kunt een afspraak maken zonder verwijsbrief van uw huisarts of reumatoloog. 

Telefoon 06 -33 16 14 17  of per mail info@dynamiek-oefentherapie.nl 

U kunt ook contact opnemen via het contactformulier. 

Petra Stoel is sinds 2011 gespecialiseerd reumatherapeut en is aangeslopen bij het ReumanetNL. Dit landelijk netwerk garandeert een kwalitatief goed geschoolde reumatherapeut en verplicht de oefentherapeut om jaarlijks bij- en nascholing te volgen en op de hoogte te blijven van recent wetenschappelijk onderzoek. 

 

Daarnaast is er een actieve samenwerking met de reumatologen en reumaverpleegkundigen uit het Ziekenhuis St. Jansdal Harderwijk en de reumapoli’s in Dronten en Lelystad. In de regio Randmeren wordt samengewerkt met diverse reumatherapeuten rondom het St. Jansdal ziekenhuis. 

bottom of page