top of page

SLAAPOEFENTHERAPIE

IMG_2729 Bij Slaapoefentherapie.JPG

WAT IS 
SLAAPOEFEN-
THERAPIE?

Slaapoefentherapie wordt gegeven door een oefentherapeut Cesar/Mensendieck, die na de HBO opleiding een verdiepende opleiding heeft gevolgd tot slaapoefentherapeut. 

 

De slaapoefentherapeut benadert uw slaapprobleem vanuit een 24-uurs visie. Dit houdt in dat gekeken wordt naar de invloeden van uw dag en hoe die doorlopen in de nacht. Daarbij zullen de gevolgen van een slechte nachtrust ook doorlopen in de dag. 

 

Tijdens een uitgebreid intakegesprek over uw slaapgewoontes en slaapproblemen, en eventueel lichamelijke en/of mentale klachten, wordt systematisch in kaart gebracht wat de onderliggende oorzaken en in standhoudende factoren van uw slaapprobleem (kunnen) zijn. Vervolgens wordt samen met u besproken waar in de behandeling slaapoefentherapie aan gewerkt zal worden om uw slaap te verbeteren.

 

Behandeling

De behandeling van slaapproblemen is een aanpak zonder medicijnen en is gericht op het verbeteren van de slaap en het oplossen van de oorzaken van slaapproblemen. Hierdoor bestaat slaapoefentherapie uit zowel praat- als oefensessies. In de praatsessies neemt de oefentherapeut tips met u door om beter te slapen, gezonder om te gaan met uw slaapprobleem op basis van recente wetenschappelijk bewezen inzichten. Dit kan zijn met gedachte-therapie, slaap hygiëne, focusoefeningen of communicatieve vaardigheden. In een oefensessie krijgt u praktische handvatten voor de dag en nacht, ontspanningsoefeningen en houdingsoefeningen (voor liggen in bed) en gevoelservaringen (door te oefenen onder begeleiding) en leert u bijvoorbeeld frustratie omzetten in ontspanning. 

 

De slaapoefentherapie valt onder oefentherapie Cesar/Mensendieck en wordt vergoed uit de aanvullende zorgverzekering. 

 

Waarbij kan slaapoefentherapie helpen? 

U kunt bij Dynamiek Oefentherapie terecht met onder andere de volgende slaapproblemen:

 

- Inslaap problemen

- Doorslaap problemen

- Te vroeg wakker worden

- Nachtelijke piekeren bij stress/spanningen

- Verstoorde nachtrust

- Slaapapneu

- Slaapproblemen na operatie

- Slaapproblemen rondom de overgang

- Afbouwen van slaapmedicatie

 

Meer weten

Wilt u weten of slaapoefentherapie u kan helpen, neemt u dan contact op

met Petra Stoel. U kunt een afspraak maken zonder verwijsbrief van uw huisarts of specialist. Telefoon 06 -33 16 14 17  of per mail info@dynamiek-oefentherapie.nl 

Petra Stoel is aangesloten bij het landelijke netwerk Slaapoefentherapie. Dit landelijk netwerk garandeert een kwalitatief goed geschoolde slaapoefentherapeut en verplicht de oefentherapeut om jaarlijks bij- en nascholing te volgen en op de hoogte te blijven van recent wetenschappelijk onderzoek. Voor meer informatie kunt u kijken op de site www.slaapoefentherapie.nl 

Schermafbeelding 2022-10-19 om 08.56.27.png
logo slaapoefentherapie.jpg
bottom of page